Начальник юстиції Рівненщини стала чортеням, речниця поліції області перевтілилася у смерть, екс-заступниця Міхаїла Саакашвілі – в пастушка, юрист – в Ірода, судмедексперт – у лемкиню, а лікар – у царя. На Різдво можливо все. Так, відомі рівняни створили оригінальний різдвяний вертеп і вітають усіх із народженням Ісуса Христа. У храмах та оселях вони колядують, показують театралізоване дійство та бажають господарям усього найкращого на рік прийдешній.

Зізнаються: усіх їх об’єднало Різдво та бажання відродити давні українські традиції. Спочатку підбирали образи, репетирували, готувалися, а 7 січня зібралися разом, аби прославляти Ісуса та дарувати рівнянам гарний настрій.

Що з цього вийшло? Активістка та екс-заступник голови Одеської ОДА Соломія Бобровська перевтілилася у пастушка, лікар Юрій Поліщук став царем, судмедексперт Тетяна Романцова – лемкинею, юрист “Рівнеенерго” Андрій Піхоцький – Іродом, адміністратор Рівненського МБК Наталія Лозовська – Сарою, прес-секретар архієпископа Рівненського та Острозького Юрій Качан – Мойшею, концертмейстер хореографічного ансамблю “Полісянка” Юрій Янкович – гуцулом-баяністом, Анастасія Наброцька – чортом, підприємець Євгеній Римчук – царем, член Рівненського міськвиконкому Ніна Скиба – ангелом, керівник агенства нерухомості Вадим Гончаров – звіздарем.

Зіркові колядники вже побували в Свято-Покровському соборі Рівного, у римо-католицькій церкві Петра і Павла, а також в гостях у рівнян. Кажуть, люди з позитивом сприймають такі візити. Вони ж колядують і показують рівнянам невеличке театралізоване різдвяне дійство, яким нагадують, що Христос народився і час Славити його!