Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області впродовж 2017 року забезпечили відшкодування втрат матеріальних та фінансових ресурсів на суму 15,3 млн грн. Загалом протягом минулого року рівненські аудитори провели 49 ревізій, де виявили втрат на понад 30 млн грн.

Серед найбільш масштабних – ревізії фінансово-господарської діяльності чотирьох вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, де виявлено втрат ресурсів на 6,5 млн грн. Втрат на понад 3 млн грн аудитори зафіксували в чотирьох районних управліннях соцзахисту населення. Ще на 1,3 млн грн виявлено втрат під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності двох об’єктів контролю, що належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України.

За результатами контрольних заходів до порушників фінансової дисципліни застосовано 45 таких заходів впливу, як зупинення операцій із бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань та зменшення бюджетних призначень. На посадових осіб складено 173 протоколи про адміністративні правопорушення.

За матеріалами проведених ревізій та перевірок 2017 року розпочато 14 досудових розслідувань, вручено 9 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.