“Таємничий світ ляльки-мотанки” – виставку Тетяни Ярощук під такою назвою представили в Рівненській обласній бібліотеці для молоді.

За фахом Тетяна Ярощук вона педагог, працює вчителем фізики та астрономії в Рівненському економіко-правовому ліцеї, захоплюється виготовленням ляльок-мотанок.Творчості Тетяни Ярощук притаманна багатофункціональність, де сутність виготовлених предметів народної творчості поєднується з естетикою краси.

Майстриня розповіла про історію створення ляльки, яка виконує різні функції – охорона дому, сім’ї, дітей, господарства, близьких людей. Секрети їх виготовлення передаються з покоління в покоління. Створені нею ляльки є не тільки оберегами благополуччя та щасливого сімейного життя, а й стають дивовижними предметами декору.

Як чудові й оригінальні подарунки вони завжди наповнені позитивною енергетикою, тому і недарма розійшлися по різних країнах світу: Польщі, Німеччині, Англії, Австралії, Росії тощо. Під час презентації відбувся безкоштовний майстер-клас від автора виставки.

Тетяна щедро поділилась своїми знаннями і навчала охочих як правильно виготовляти і кому дарувати оберіг, створений власними руками з щирою і світлою любов’ю та з позитивними емоціями. Вона докладно розповіла про техніку та етапи виготовлення ляльки. Присутні зацікавлено слухали талановиту майстриню та отримали справжню насолоду від споглядання її робіт.