У Рівному патруль військової служби правопорядку вперше заступив на добове чергування з відео реєстраторами.

За словами начальника Рівненського зонального відділу ВСП у ЗС України полковника Василя Якимця, камери будуть використовуватись як доказова база під час виникнення спірних питань, а саме грубих порушень військової дисципліни, вживання спиртних напоїв, тощо. Наразі для виконання службових обов’язків із забезпечення правопорядку закуплено декілька таких технічних засобів, два з них вже використовуються в пункті постійної дислокації, один – в районі виконання завдань АТО.

– Інструкцією передбачено, що відеозаписи зберігатимуться до розгляду справи в суді та стануть суттєвим доказом правомірності дій військових правоохоронців та важливим інструментом для зменшення часу розглядів справ у судах, – впевнений полковник Василь Якимець.

Начальник патруля військової служби правопорядку сержант Ярослав Бряга разом з двома підлеглими із категорії контрактників патрулює в районі міського залізничного вокзалу. Під час перевірки військовослужбовців гарнізону увага наряду звертається на зовнішні чинники, військову форму одягу, наявність особистих документів та підстав для відрядження. Сержант радіє новим підходам у виконанні службових завдань та розцінює такий крок, як чергову сходинку до стандартів Збройних Сил провідних країн світу.