Першість оперативного командування Захід з воєнізованої лижної гонки відбулася у Рівному. Дванадцять збірних команд з підпорядкованих військових частин включили по п’ять спортсменів із категорії строковиків, солдатів та сержантів служби за контрактом, офіцерів. Винятком не стали й жінки-військовослужбовці.

Як зазначив начальник служби фізичної підготовки і спорту оперативного командування Захід полковник Леонід Садовський, погодні умови хороші, тож в учасників є всі шанси показати максимальні результати.

– Даний захід є плановим та проводиться щороку. Проте, в останнє змагання в масштабах оперативного командування відбулись у 2012 році. Сьогоднішні переможці увійдуть до команди, з якою буде проведено триденний навчально-тренувальний збір зі стрільби. Невдовзі ці спортсмени представлятимуть оперативне командування на першості Сухопутних військ з зимового військового біатлону,- підкреслив полковник.

Кращий результат у військовослужбовця служби за контрактом одної із військових частин Рівненського гарнізону Василя Санько. В Збройних Силах України хлопець служить з вересня 2017 року. Каже що «на лижах» скільки себе пам’ятає. Його батько – шкільний вчитель фізкультури привчав сина до спорту з дитинства, тому сніг, мороз, автомат та повний боєкомплект не став на заваді хорошому результатові.