Йому лише 4, а він уже рекордсмен. Маленький рівнянин Михайло Парфенюк знає 253 марки автомобілів. Це зафіксували представники Національного реєстру рекордів України. Як вдалося вивчити стільки марок авто і встановити рекорд – читайте у нашому матеріалі.

Мама знатока розповідає, Михайлик змалку був кмітливим та допитливим. У 2 роки він уже знав літери та вмів рахувати. Саме тоді хлопчик і зацікавився марками автомобілів.

– Емблеми син вивчав по машинах на вулиці, дивися спеціальні телепрограми, бував із чоловіком на авторинках, – пригадує Ярослава Парфенюк. – Ніхто не змушував Михайлика нічого вчити. Це суто його захоплення. А ще, він дуже любить читати книжки про автомобілі, навіть більше, ніж гратися модельками авто.

Спостерігаючи за успіхами малюка, знайомі родини радили батькам звернутися до Національного реєстру рекордів України. Втім Ярослава відмовлялася. Мовляв, це серйозний крок, який потребує гарної підготовки, а зайві перенавантаження дитині ні до чого.

Все змінилося, коли Михайлик подорослішав. Вивчаючи все нові і нові емблеми автівок, хлопчик мріяв, що поб’є рекорд черкащанина Єгора Долбіна, який у чотирирічному віці зумів назвати марки 59 машин. А ще, рівнянин хотів, аби його показали по телевізору.

– Я переглянула відео з попереднього рекорду у цій номінації. І коли переконалася, що Міша знає більше марок, називає їх швидше та впевненіше, зважилася реалізувати мрію сина, – розповідає жінка.

Варто зазначити, що першу заявку Ярослави представники Національного реєстру рекордів України не підтвердили. Не повірили, що дитина у чотири роки може знати аж стільки марок автомобілів. Рішення змінили лише після того, як жінка надіслала список емблем, які знає її син.

Тож, нині Михайлику Парфенюку офіційно присвоєно звання рекордсмена у номінації “Найбільша кількість емблем автомобілів, відтворених дитиною напам’ять”. 253 марки машин рівнянин назвав за 12 хвилин 53 секунди.

– Зараз часто показую сину вирізки із різних ЗМІ, де пишуть про нього. Кажу: у тебе була мета, і ти її досяг. Тож якщо будеш наполегливим, усе задумане вдасться, – завершує Ярослава Парфенюк.

Марія МАРТИНЮК