Вимушені канікули через грип у Рівному триватимуть до 21 лютого. Чи продовжувати карантин далі – вирішать під час засідання спеціальної комісії.

Тим часом, як повідомив завідувач відділом епіднагляду Рівненського лабораторного центру Віктор Мороз, у порівнянні з попереднім тижнем кількість хворих на грип і застуду на Рівненщині зросла на 19%.

– За минулий тиждень 13 тисяч 232 жителі області звернулися до лікарів через грип, з них 9 тисяч 445 – дітей. Також 271 хворого, серед яких 194 дитини, госпіталізували. Загалом в області епідпоріг перевищено на  26%. Зокрема, в Гощанському, Березнівському, Дубровицькому, Здолбунівському, Костопільському, Млинівському, Острозькому, Радивилівському, Рокитнівському, Сарненському районах, а також у містах Рівне та Остріг, – зазначає Віктор Мороз.

Спеціаліст також додає, що в обласному центрі епідпоріг перевищено майже на 12%.

– Наразі 2 тисячі 474 рівнянини, серед яких 1729 дітей, захворіли на грип. Тому карантин у Рівному триватиме до 21 лютого включно. Коли ж відновлять навчання в школах – вирішуватимуть під час засідання спеціальної комісії, – каже Віктор Мороз.

Нагадаємо, рівненські школярі перебувають на вимушених канікулах із 6 лютого.

Вікторія РИЧКО