Перегляд соціальної драми «Я, Деніел Блейк» відомого режисера європейського гостросоціального кіно Кена Лоуча, яка отримала Золоту пальмову гілку на Канському кінофестивалі, відбудеться у Рівному. Стрічку можна буде побачити 18 лютого о 15.00 в Рівненській обласній бібліотеці для молоді.

Пронизлива, хвилююча, емоційна стрічка про протистояння звичайної людини і державної машини, про несправедливість і жорстокість, про любов і почуття власної гідності. Деніел Блейк − нещодавно овдовілий 59-літній бездітний роботяга. Він тесля, відмінний майстер, але після перенесеного інфаркту змушений залишити своє місце і звернутися по державну соціальну допомогу. Людина, яка все життя тяжко працювала, тепер повинна воювати з бездушною бюрократичною системою.

Фінальний монолог головного героя картини на рівні маніфесту відсилає нас до християнських цінностей: «Я, Даніел Блейк − людина, а не користувач або клієнт, не номер соціального страхування або файл в комп’ютері. Я громадянин. Не більше, але й не менше».

Організатор показу: Рівненська обласна бібліотека для молоді за підтримки Britich Council Ukraine та кінодистрибуторської компанії «АртХауз Трафік».

На перегляд фільму запрошені читачі бібліотеки та всі бажаючі. Вхід безкоштовний.