Оксана Чорна – одна із найяскравіших учасниць «Голосу країни». Свого часу жінка працювала за контрактом у Китаї. Голосиста співачка та турботлива мама 9-річної донечки Тіни, вона мріє про яскраву кар’єру в Україні. Захоплюючись виступом артистки з екранів телевізорів, мало хто знає, Оксана тісно пов’язана із селищем Рокитне Рівненської області. Нині там і проживає її донечка. Про те, чому вирішила працювати в Китаї, як склалося життя в Україні та про що мріє — співачка розповіла в нашому інтерв’ю.

– Оксано, після Вашого виступу на «Голосі країни» чимало обурень було з приводу того, що ви представилися киянкою, хоча насправді – із Рокитного.

– Я – киянка. На Рівненщину ми приїхали пізніше, бо мама звідси родом. Вона за освітою економіст, проте важко працювала на будівництві. Заробивши на власну квартиру у Києві, натрапила на шахраїв, і ми залишилися без нічого. Тоді нас погодилася прийняти до себе тітка з Рокитного. Пригадую, яким стресом обернувся для мене той переїзд… Проте іншого виходу в нас не було. Я ходила до місцевої школи. Згодом ступила до київського інституту на юридичний факультет. Певний час жила в Рівному…

– Навчалися на юридичному, а стали співачкою?

– Так. Вперше, до речі, заспівала у Рівному. Якось сиділи у кафе, де грала жива музика. Я підійшла до музикантів, і попросила дозволити виконати одну пісню. Після «дебюту» хлопці запропонували виступати з ними. Я погодилася. Спершу співала на заміні, згодом – в основному складі. А потім знайомі з Києва запросили мене у свій колектив. Планували навіть закордонний тур, але, на жаль, гурт розпався. Коли вирішила, що хочу бути співачкою, покинула навчання. Усі, звісно відмовляли, казали, що роблю помилку, що пошкодую потім…

– Ви працювали співачкою по контракту в Китаї. Чому поїхали будувати кар’єру так далеко?

– У мене тоді вже була дочка. Зараз їй дев’ять років. Я добре пам’ятаю свій переїзд з великого міста у невеличке селище. Де й умови були так собі, і хорошої роботи немає. Мамі доводилося братися за будь яку працю, аби заробити на життя. Більше за все я не хочу, щоб моя дитина повторила моє дитинство. Зважаючи на те, що з її батьком ми не підтримуємо жодних стосунків, розраховую лише на власні сили. У Китаї я співала три роки. Виступала на стадіонах, модних показах і клубах… Заробляла не погано, але працювати доводилося день і ніч. Планувала, що перевезу до піднебесної й доньку. Втім, через постійну зайнятість я виснажилася як морально, так і фізично. Довелося повернутися в Україну, аби відновити сили.

– Ви казали, що розірвали контракт заради участі в «Голосі країни»?

– Так, це правда. Побувши трохи вдома, я знову зважилася поїхати працювати в Китай. Та коли дізнавшись, що в Україні проходить кастинг на участь у «Голосі країни», не вагаючись, розірвала контракт і повернулася на Батьківщину. Вважаю, що це той проект, який може дати хороший поштовх в творчій кар’єрі, але и можливість знаходитись поряд із моєю сім’єю. Тим паче, що в подальшому маю намір розвивати свою творчість в Україні. На сліпих прослуховуваннях 4 випуску 8 сезону талант-шоу я виконувала пісню «Антарктида» гурту The Hardkiss. До мене розвернулися двоє тренерів – Потап і Тіна Кароль. Я пішла в команду до Потапа. Він хороший та досвідчений наставник. Під час репетицій дає багато слушних професійних настанов. Дружелюбний, відкритий.

– Які ж стосунки між самими учасниками?

– Поки немає прямих ефірів, конкуренції між нами немає. Зі всіма спілкуюся добре. Втім вірю, що в проекті переможу саме я (сміється – авт.).

– Окрім участі у талант-шоу, як розвивається Ваша співоча кар’єра?

– Працюю над своїм сольним проектом. А також випустила в Європі дві власні композиції разом із DJ MELEG. Найближчим часом планую випустити сингл в Україні. Саме для цього докладаю максимум зусиль, щоб побудувати кар’єру на батьківщині, і забрати доньку до себе в столицю. Адже батьки та діти мають бути поряд.

Марія МАРТИНЮК