Трирічний Станіслав Радчук із села Дерть Рокитнівського району, що на Рівненщині, бореться за життя. Хлопчику поставили діагноз гіпоксично ішемічне ураження центральної нервової системи важкого ступеня, ДЦП, затримка ПМР, мікроцефалія. На лікування і реабілітацію дитини потрібні чималі кошти, яких, на жаль, у родини не вистачає. Тому батьки малюка просять допомоги у всіх небайдужих.

– Стасик – наша друга дитина. Старшій донечці 10 років. Обидві вагітності протікали без жодних відхилень. Та й перші пологи пройшли без ускладнень, – розповідає мама хлопчика Людмила Радчук. – Коли носила сина, живіт був дуже великим. До того ж останнє УЗД показало, що дитинка обвита пуповиною. Поділилася своїми страхами з лікарем, проте той сказав, щоб не накручувала себе. Що ця дитина народиться максимум на грамів 200 важчою ніж перша. На обліку я стояла в нашому районі. Там же й народжувала.

Жінка пригадує, Станіслав народився із вагою 4200 грам, при тому, що старша дівчинка була 3600. Людмилі стимулювали другі пологи. До того ж, видавлювали дитину. Синочок народився двічі оповитий пуповиною, головка була повністю чорна. Мама, каже, що нинішній стан її Стасика – є виною лікарів.

– Після пологів маленький заплакав так тихесенько, що майже не було чути. Проте медики не поспішали надати йому екстрену допомогу. Реанімували сина лише після того, як у нього двічі зупинилося сердечко, – плаче Людмила Радчук. – Відтоді ми практично живемо в лікарнях: у Рівному, в Києві… Весь час приймаємо дороговартісні ліки. До того ж, треба проводити безперервну реабілітацію, масажі… Дитину часто судомить, проте причину цього лікарі встановити не можуть.

Марія МАРТИНЮК

Якщо ви можете допомогти Станіславу Радчуку, кошти можна скидати на банківські картки мами:

Радчук Людмила Василівна

4731-2191-0889-2799 (Приватбанк)

5167-4901-5606-3753 (Ощадбанк)

Телефон жінки: 066-607-16-48