Державі повернуто приміщення у Рівному, вартістю понад 750 тис грн, та відшкодовано заборгованість за його оренду.

Органами прокуратури Рівненської області вжили заходів щодо повернення державі в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області об’єкта нерухомості. Йдеться про нежитлове приміщення у Рівному на вулиці Київській, площею 260 кв м, що перебуває на балансі державного підприємства і було передано у строкове платне користування (оренду) приватному товариству для здійснення підприємницької діяльності.

Прокурори встановили, що усупереч вимогам законодавства та договірним зобов’язанням орендар системно не сплачував орендну плату за користування нерухомістю.

Тому, пред’явлено до суду позов з вимогою розірвати договір оренди державного майна, повернути його законному власнику, а також стягнути з приватного товариства заборгованість за договором оренди в сумі 60 тис грн.

Як результат – господарським судом Рівненської області підтримано законну позицію прокуратури та задоволено її позов у повному обсязі.

Таким чином, завдяки прокуратурі захищено майнові інтереси держави, повернуто їй приміщення вартістю понад 750 тис грн та відшкодовано заборгованість за його оренду.