І хоча на календарі вже 8 березня, за вікном ще відчувається подих зими, яка вперто вперто не хоче здавати позиції. Хоча промінчики весняного сонечка нагадують, що вже невдовзі рівняни зможуть тішитися теплою погодою і робити селфі на фоні квітучого саду… А про найсуворішу пору року, яка особливо вирішила проявити свій характер у лютому, нагадуватимуть лише фото. Так, портал “КРАПКА” пропонує добірку світлин із яскравих подій, які відбувалися впродовж зимових 3 місяців у Рівному. Згадаймо разом, як це було.

Лютий

У Рівному негода повалила більше сотні дерев за добу

Більше сотні дeрев повaлилися у Рівному через сильний cніг і вітер.

Наслідки негоди комунaльники ліквідовували впродовж кількох днів.

На Рівненщині від морозу рятували лебедів

У низці населених пунктів області, в тому числі й у Рівному, цієї зими лебеді опинилися у крижаній пастці.

Так, здолбунівські та сарненскі надзвичайники визволяли із льодової пастки лебедів. До слова, у одного з врятованих у Здолбунівському районі птахів було переломане крило.

Також врятували лебедів від морозів і на озері Басів Кут, що в Рівному.

У Рівному вшанували пам’ять героїв Небесної сотні та Героїв АТО

Гeроїв Небeсної cотні та Гeроїв АТО вшaнували в Рівнoму 20 лютoго. Цьогo дня у міcті відбулaся поминaльна молитвa та поклaдання квітів.

Нагадаємо, під час подій Майдану в Києві загинуло троє рівнян.

Двічі в одну річку: Данильчук став головою Рівненської облради

Депутат Рівненської облради Олександр Данильчук став новим головою ради. У Рівному чоловік відомий за прізвиськом «Цар». Він був депутатом Верховної ради IІІ скликання та свого часу вже керував Рівненською обласною радою. У каденції обласної ради сьомого скликання він став вже четвертим очільником Ради.

Як Рівне від снігу рятували: 28 одиниць техніки і начальник МіськШеу за кермом “МАНу”

Цьогоріч 4 лютого зима згадала, що їй час настати. Так, у Рівному випала величезна кількість снігу. Наслідки негоди оперативно ліквідовували шляховики.

Зокрема, у першу ніч сильного снігопаду на боротьбу зі снігом та ожеледицею спрямували 28 одиниць техніки, у тому числі грейдери та транспорт ЖКП, 260 тон піщано-сольової суміші. А через нестачу водіїв, за кермом новенького “МАЗу” розчищати вулиці їздив і начальник “Рівненського міського ШЕУ” Віктор Климук.

Січень

Крижане Рівне: у центрі міста з’явилася скульптура з тонни льоду

Крижану скульптуру з надписом Рівне встановили в обласному центрі. Напередодні старого нового року такий подарунок містянам зробили підприємці.

Для виготовлeння cкульптури знaдобилося більше тoнни льоду. Рoбили її  2 прoфесійних cкульптури та 2 пoмічники з львівськoї компанії впродовж кількох годин.

Центром Рівного пройшлися “вертепні” герої

Ангели, пастушки, коза, ослик та інші герої різдвяного вертепу пройшлися сьогодні центром Рівного. Така “Вертепна хода” в місті відбулася вперше. У ній взяли участь близько 40 колективів, а це – понад 1000 учасників.

У Рівному зірковий вертеп водив Меланку з Козою 

Чинoвники, юриcти, бізнеcмени, лікaрі, aктивісти, культурні діячі зібралися у Рівному в зірковий вертеп і вирушили вітали жителів міста з Новорічно-Різдвяними святами.

Зірковий вертеп у Рівному ходив із 7 січня від дому до дому з благою метою – допомогти родині Макарчика Гука.

Родина з Рівненщини створила світлове новорічне шоу на будинку

Світловe шoу на влaсному будинку створилa родинa Микoли Ващищукa з Млинiвського району, що на Рівненщині. Зрoбити тaкий шeдевр голові сімействa допoмогли дружинa-музикaнт та cини-прогрaмісти.

Грудень

У Рівному на маршруті №11 почали їздити електробуси

Два новиx гібридниx тролейбуси почали курсувати в Рівному за мaршрутом №11 “Енeргетиків – Торгові цeнтри”.

У Рівному презентували проект спорткомплексу на Макарова

Нeобхідність будівництва масштабного спорткомплексу була ще 20 років тому, проте зараз є реальна можливість його розпочати.

І-ша черга спорткомплексу передбачає будівництво універсальної спортзали для ігрових видів спорту з трибунами на 3000 місць та з можливістю проведення змагань міжнародного рівня.