Їй лише 20 років, вона звичайна студентка з Рівного, але…жіноча білизна, яку створює ця дівчина, користується популярністю в різних куточках України. Мова йде про рівнянку Уляну Дзюру, яка ніколи не мріяла бути дизайнером, але в один момент спробувала шити спокусливу нижню білизну з мережива. Як виникла ідея створювати жіночу білизну та чим вона особлива – рівнянка розповіла у нашому інтерв’ю. 

– Уляно, коли ти вирішила стати дизайнером?

– Насправді, я взагалі не думала ставати дизайнером, це сталося випадково. Після школи я поступала вчитися на актрису. Та, на жаль, у мене не вийшло, а стати дизайнером – це, так би мовити, був мій запасний варіант. У результаті вийшло, що доля сама направила мене на цей шлях.

– Чому вирішила шити саме жіночу білизну?

– Над пошиттям білизни я задумалася ще тоді, коли навчалася у школі. Однокласниці постійно говорили, що я і так вмію шити, то в мене все вийде. Однак, це було лише ідеєю, яку втілювати почала, навчаючись на 2 курсі в коледжі. Взагалі, я не дуже люблю малювати і придумувати фасони суконь – мені це просто не цікаво. З білизною все набагато простіше – сам матеріал диктує фасон. Нині ж я навчаюся на модельєра-конструктора і вмію шити все: від легкого до верхнього одягу. Проте, не дуже люблю шити такі речі. Мені більше подобається створювати білизну. У цьому цікавить навіть технічна сторона: з точки зору пошиття білизни – це ідеальні шви, ідеально підкладена тканина. Тому сам процес захоплює і додає стимулу працювати над собою.

– А, як створюється білизна? Чи є в цьому якісь особливості?

– Мені пододається створювати білизну індивідуально для дівчат, адже в кожного смаки різні. Хтось любить більш ніжні комплекти, комусь до душі екстравагантність. Звичайно, спочатку обговорюємо з дівчатами, яку саме білизну вони хочуть. Далі -зняття мірок, ну і найделікатніша робота – пошиття. Хоча пошити білизну не так складно, як це клопітка робота. Все має бути зроблено без зайвих швів, аби вони не приносили дискомфорту та не псували зовнішній вигляд виробу.

– Що тебе надихає?

– Напевне, самі дівчатка, адже ми такі прекрасні (усміхається, – авт.). А, коли бачу красивий матеріал, до прикладу, гарне мереживо або тканину, то вже уявляю те, що я пошию. Як виглядатиме комплект білизни – малюється в голові і руки самі тягнуться це шити. Особливо ж приємно знати, що речі, які чужі очі не бачать, додають дівчатам впевненості в собі.

– Чи багато в тебе замовлень?

– Наразі в мене не дуже багато замовлень. Та й про те, що я шию, знають не так багато людей. Зазвичай створюю білизну для подруг і близьких знайомих, які впевнені, що зроблю її якісно. Хоча почали замовляли білизну дівчата і з інших областей, які побачили вироби на фото в соцмережах.

– Чи складно пошити комплект білизни?

– Це залежить від особливості фасону та кількості замовлень. Найпростіший комплект без різних додаткових аксесуарів можу пошити за 3-4 дні. Я взагалі такий собі перфекціоніст і від якісно виконаної своєї роботи отримую задоволення.

– Уляно, що плануєш у майбутньому?

– У майбутньому хотілося б розвиватися, щоб хобі створення жіночої білизни переросло в щось більше… Можливо, навіть, відкрити свій магазин ексклюзивної білизни. Також планую спробувати взяти участь в конкурсах для дизайнерів. Взагалі вважаю, що все починається із мрії і якщо прагнути, розвиватися і постійно працювати в обраному напрямку, то результат обов’язково буде вдалим. А дівчата, жінки та їх емоції – це невичерпне джерело енергії, яке надихає працювати, творити і придумувати щось нове, ексклюзивне та красиве.

Анастасія ШИШКА