Встановити світлофори, подбати про безпритульних тварин і навіть змінити систему голосування за електронні петиції. Ці та інші ініціативи просять втілити у Рівному. Які петиції мешканці зареєстрували на сайті Рівненської міської ради в лютому – у добірці порталу “КРАПКА”.

У Рівному просять, аби дуобус їздив до полікліники

Дyобусом у пoліклініку. Так, у Рівному просять корегувати маршрут дуобуса таким чином, аби він доїжджав із мікрорайону Боярка до поліклініки №3. Пeтиція щодо цього опубліковaна на сайті міськради.

Як зазначає aвтор ініціaтиви Тaмара Піхотa, у зв’язку з тим що мікрорaйон Бояркa обслуговуєтьcя пoліклінікою №3 і дитячoю пoліклінікою №4, варто створити мaршрут pуху дообусa з дoїздом із вулиці Дубeнської до пoліклініки №3, що на Мaкарова.

Наразі петицію підтримали 70 осіб, втім збір підписів триває до 14 квітня.

Варто зазначити, що мешканці мікрорайону «Щасливе» теж хочуть дуобус.

У Рівному пропонують створити наглядову раду, яка контролюватиме процес реконструкції “Авангарду”

Тим часом правозахисник Валентин Дубак зареєстрував петицію щодо створення наглядової ради громадськості по контролю за процесом реконструкції стадіону «Авангард». Він аргументує це великим резонансом та незадовільними результатами по реконструкції стадіону.

Зокрема, він просить сформувати наглядову раду громадськості, у яку увійдуть члени громади, що здатні провести аналіз виконаних замовником результатів (фахівці – будівельники, аудитори, економісти, юристи тощо).

А також провести відкритий публічний конкурс по відбору кандидатур до вищезазначеної Ради і надати членам Наглядової ради громадськості повний доступ до всієї проектно-кошторисної документації, яка стосується реконструкції стадіону. Триватиме збір підписів до 14 квітня. Підтримати петицію можна на сайті міськради.

Варто зазначити, що на сайті зареєстрована ще одна ініціатива Валентина Дупака, в якій він просить надати публічний звіт про внесення правок у проект «Реконструкція стадіону «Авангард». Аби петиція потрапила на розгляд депутатів, не вистачає 6 підписів, а термін голосування спливає через 10 днів.

Рівнянка просить облаштувати зупинку біля будинку

Мешканцям ЖК «Шоколад», що на Соборній, 285А у Рівному, важко добиратися до зупинок громадського транспорту через будівельні роботи, що проводяться у цьому комплексі та в сусідньому будинку. Тож, мешканці просять зробити додаткову зупинку «На вимогу» біля свого дому. Відповідну петицію зареєструвала Ольга Жикіна. Голосування за таку ініціативу закінчується через 36 днів.

У Рівному просять “знести” кіоски

Більше половини необхідних підписів зібрала петиція щодо знесення кіосків поблизу ТЦ «Вікторія». Замість торгових яток містяни пропонують встановити фонтан і зробити площу подібною на ту, що біля органного залу. Цією ж петицією закликають привести фасад магазину в належний естетичний вигляд. Чи набере ініціатива необхідні 300 голосів, стане зрозуміло 12 квітня.

Рівняни просять світлофор

Зважаючи на те, що поблизу кафе «Мономах» часто трапляються ДТП із потерпілими, люди просять встановити світлофор або лежачого поліцейського. Відповідну петицію зареєстрували на сайті міської ради. Збір підписів за ініціативу триває до 13 квітня.

Встановити світлофор просять і на перехресті вулиць Дубенської та Олени Теліги, а також на перехресті вулиць О. Новака-Осіпова.

Рівнянка просить гуманно поводитися із тваринами

Не оминула й цього місяця тема незаконного поводження із тваринами. Відповідну петицію, в якій просять підтримати програму гуманного поводження із безпритульними звірами опублікувала Марія Багній. Ініціаторка б’є на сполох: нічийних тварин масово труять та відстрілюють. Тож цю проблему, переконана жінка слід вирішувати на рівні міста.

У Рівному просять змінити систему голосування за електронні петиції

Серед ініціатив, які пропонують рівняни, у тому чисоі змунити систему голосування за електронні петиції.

Так, Людмила Слободенюк просить апарат Рівненської міськради дозволити голосувати за ту чи іншу ініціативу лише тим, хто проживає у місті. Вона аргументує таку необхідність тим, щоб інформаційні боти не мали можливості голосувати. Мовляв, людина повинна підтвердити свою причетність до Рівного документально.

Марія МАРТИНЮК