Сміттєпереробний завод таки будуватимуть у Львові. Наразі вже провели тендер на розробку проектно-кошторисної документації, який проходив через систему публічних закувль Рrozorro. Участь у тендері взяли три компанії, одна з яких із Рівного.

Так, розроблення проектної (проектно-кошторисної) документації в межах стадій “ТЕО” та “П” для будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів, та проведення державної експертизи проекту в Львові оцінили у 4 700 000,00 гривень.

Найдешевшу пропозицію надало ТОВ “Компанія “Центр ЛТД” – 4 366 925,26 гривень. У ході торгів підприємство ще скинуло ціну до 3 098 999,00 гривень.

Другою, за ціновою привабливістю, була пропозиція рівненської фірми ТОВ ІБК Енерготехнобуд – 4 456 715,00.

Найдорожчу ж ціну озвучило львівське ТОВ “ІНСТИТУТ ПРОЕКТУВАННЯ “КОМФОРТБУД” – 4 691 023,20 гривень. Втім, у ході торгів знизило вартість до 4 428 571,42 гривень. У результаті саме ця фірма й виграла тендер на розробку проектно-кошторисної документації для будівництва львівського сміттєпереробного заводу.

 

 

Наразі на сайті публічних закупівль розміщена інформація про намір укласти договір із цією компанією.

Нагадаємо, потреба в будівництві сміттєпереробного заводу в Львові назріла після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, що сталася 31 травня 2016 року. Тоді під завалами сміття загинули люди. Згодом відходи з міста Лева почали мандрувати по всій Україні. Знаходили сліди львівського непотребу й на Рівненщині, а тамтешні чиновники просили рівненських колег приймати на місцевий полігон їх відходи. Щоправда, депутати міськради були категоричними та заборонили захоронювати й на без того переповненому рівненському полігоні. Нині ж у Львові таки надумали будувати сміттєпереробний завод.