Цієї ночі рівняни переведуть стрілки годинників на годину вперед. Це означає, що вставати доведеться раніше. Так, перехід на літній час у 2018 році в Україні відбудеться у ніч з суботи на неділю, 25 березня, о 4 годині ранку.

Нагадаємо, переведення стрілок годинника на літній час з’явився із настанням індустріальної революції більше ста років тому. Вперше перехід на сезонний час відбувся у 1908 році в Великобританії. Причина – в економії ресурсів на освітлення, тому що при переведенні стрілок світлий час доби максимально випадає на робочі години.

До слова, для України більш природній зимовий час. У 2011 році було вирішено відмовитися від переведення стрілок і залишитися на літньому часі, однак багато хто сприйняв це негативно. Вже в 2012 році перехід на зимовий час знову повернули.

Перехід на сезонний час в даний час проводиться більш ніж в ста країнах світу. При цьому в різних країнах це відбувається в різні години ночі. Це варто врахувати, якщо ви збираєтеся летіти куди-небудь за кордон цієї ночі, так що уточнюйте час заздалегідь.