Вже зовсім скоро віряни відзначатимуть Великдень. Це свято пов’язане не тільки зі службою і освяченням пасхальних страв, а й з масовим використанням відритого вогню, зокрема свічок та лампадок.

Саме тому, напередодні Великодніх свят співробітники Служби порятунку проводять низку профілактичних заходів, аби нагадати громадянам та священнослужителям про дотримання елементарних правил пожежної безпеки під час богослужінь.

Рятувальники наголосили на необхідності забезпечення церков вогнегасниками, утриманні в належному стані евакуаційних шляхів і виходів, справності та правильній експлуатації електромереж і опалювальних приладів.

Рятувальники Рівненщини перевірили стан протипожежного захисту культових споруд Рівного та низки міст області. Найбільшу увагу фахівці Служби порятунку звернули на стан утримання інженерного обладнання, шляхи евакуації громадян, виконання заходів пожежної безпеки та наявність систем протипожежного захисту і первинних засобів пожежогасіння.

Крім того, здійснили перевірку джерел зовнішнього протипожежного водопостачання із пуском води. Настоятелям храмів рятувальники роз’яснили порядок дій на випадок виникнення пожежі та вручили пам’ятки, де відображені всі основні правила щодо дотримання пожежної безпеки.