У Рівному вилучили близько 58 кілограм бурштину, який місцевий житель перевозив у автомобілі.

Так, рівненською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ст. 198 КК України за фактом придбання або збуту майна, здобутого завідомо злочинним шляхом.

Нагадаємо, на вул. М.Карнаухова працівники патрульної поліції зупинили водія автомобіля «Mercedes Vito» за порушення правил дорожнього руху. Під час поверхневої перевірки салону автомобіля правоохоронці виявили пакет із 3 кг бурштину, який водій добровільно видав, однак відмовився проти подальшого огляду транспортного засобу. В зв’язку з цим автомобіль було доставлено на територію відділу поліції та опечатано.

У подальшому, під час санкціонованого судом обшуку в автомобілі 02.04.2018 слідчі Рівненського відділу поліції під процесуальним керівництвом Рівненської місцевої прокуратури виявили та вилучили ще близько 55 кг каміння бурштину-сирцю, який був поміщений у поліетиленові мішок та пакети.

Вилучений бурштин направлено для проведення експертизи. Працівниками Рівненської місцевої прокуратури спільно з поліцією встановлюється коло осіб, причетних до видобутку та реалізації бурштину, здійснюються інші необхідні слідчі дії.