Упродовж двох тижнів більше сотні представників з центральних областей України удосконалюють свої навики і вміння захисника Вітчизни на рівненському полігоні.

Основна увага офіцерів-інструкторів звертається на якість проведення заходів бойової підготовки та чинники, що впливають на підвищення морально-психологічного стану підлеглих, їх мотивованість до продовження служби в ЗСУ в якості контрактників. Левова частка присутніх має значний досвід виконання завдань АТО та бойових дій під час війни в Республіці Афганістан.

За словами командира підрозділу-резерву Олексія, його протистояння збройній агресії Кремля розпочалося в 2014 році в якості мобілізованого. За рік на сході України він боронив Авдіївку, Піски, Зайцево та ще трійку найгарячіших населених пунктів. Прибув сюди, бо вважає, що поки війна триває, кожен з колишніх мобілізованих не має права жити звичайним цивільним життям.

За переконанням більшості присутніх, умови підготовки й відпочинку тут цілком відповідають їх потребам. Варто зазначити, що наприкінці березня в рамках підготовки військових частин ОК «Захід», на Рівненському полігоні завершились збори військовослужбовців-резервістів першої черги однієї з механізованих бригад.