Букети, вінки, корзини, гірлянди зі штучних квітів на будь-який смак та гаманець пропонують у Рівному перед Поминальною неділею. Вибір штучних квітів на ринках міста значно збільшився, та й ціни напередодні сезону деякі продавці підвищили теж. За скільки й які квіти на кладовище можна придбати в Рівному – читайте далі.

Економ варіант

Найдешевше в Рівному можна придбати квіти поштучно – від 5 гривень за одну троянду, гвоздику чи лілію. Вже за 12 – 15 гривень можна купити вінки з пластиковими 4 квітками, або ж маленький букет з 4 лілій, нарцисів, ромашок чи дзвіночків.Прості букети без зайвої зелені з гвоздик, троянд, ромашок, лілій, конвалій чи тюльпанів на 6-8 квіток можна придбати від 20 і до 50 гривень.

50+

У ціновій категорії від 50 до 100 гривень у Рівному можна придбати букети від 6 до 14 квіток, вінки, корзини.У межах 50 – 70 гривень також можна обрати квіти-гірлянки, які, кажуть продавці, часто вішають на хрести та пам’ятники на могилах.Продавці розповідають, що найбільшим попитом користуються корзини, адже їх зручно ставити на кладовищі та й виглядають “дорожче”.Також пропонують зробити індивідуальну композицію, окремо підібравши букет чи два квітів та сосну. Звісно ж, за додаткові кошти. Такі варіанти обійдуться щонайменше у 100 – 120 гривень.Вінки ж також можна за бажанням доповнити стрічками з надписами від кого та кому, додатковими квітами. Такі коштуватимуть від 100 до 250 гривень.

200+

Пропонують у Рівному й великі корзини та вінки, вартість яких коливається від 200 і до 600 гривень.Продавці пояснюють, що для виготовлення таких композицій використовують дорожчі квіти, сосну та основу, на яких вони кріпляться.Щоправда визнають, що попит на такі вінки та корзини, зазвичай, лише перед Поминальною неділею, а впродовж року їх купують рідко. Тому на дорогі вінки готові зробити 10 – 20 гривень знижки. На середні ж варіанти, зізнаються, ціни на кілька гривень підняли, бо “люди все одно їх купуватимуть”.В середньому ж квіти та композиції для могил перед Провідною неділею для рівнян обійдуться у межах 150 – 300 гривень на одну могилу, кажуть продавці. Мовляв, дешеві квіти перед цим днем купують менше, більше користуються попитом середньої вартості. Окрім того, часто для однієї могили беруть 2 – 3 композиції, щоб належним чином її прибрати.