У Рівному в рамках проекту для вагітних “Пузата мама-2018” відбулась лекція для батьків від лікаря-педіатра-неонатолога  Ірини Нагорної.

Зауважимо, Ірина Нагорна є одним із кращих педіатрів Рівного. Лікування своїх діток ій довіряють чимало рівненських батьків.

Зустріч відбулась у Сімейній кімнаті Рівненської обласної наукової бібліотеки в рамках проекту “Пузата мама”.

На лекції говорили про найактуальніші теми для матусь: аптечку новонародженого, сумку у пологовий будинок, перші дні догляду за новонародженим.

– Догляд за новонародженою дитинкою, грудне вигодовування, захворювання раннього віку, вакцинація – це одні з основних і необхідних питань, які має знати кожна мама,- пояснює лікар. – Важливо знати, що не варто шукати поради щодо лікування у Інтернеті, адже ніяке самолікування, тим більше для новонароджених крихіток, неприпустиме, допомогу нададуть лише фахівці.

Попереду на учасниць проекту чекають професійні фотосесії, тренінги, заняття з аквааеробіки, фітнес для вагітних, вечірка вагітних  в честь майбутньої мами і її малюка та, власне, фінал конкурсу – феєричне шоу, де усі учасниці “Пузатої мами-2017” вийдуть на справжній подіум разом зі своїми чоловіками.

Окрім цього, заняття по підготовці до пологів та грудному вигодовуванню учасниці “Пузатої мами” зможуть відвідати у Родинному центрі “Сімейка”,  Центрі розвитку дитини “Радік” та Клубі Свідомого батьківства “Мозаїка”.

Консультанти по грудному вигодуванню від професійної доули “Яммі Маммі”, психолог Олена Ярмолюк та фітотерапевт Оксана Данилова, фахівці Сімейного банку пуповинної  крові “Гемафонд” нададуть корисну інформацію для майбутніх мам.

Окрім того, фітнес заняття для вагітних пройдуть у фітнес-клубі “Манхеттен” та Студії йоги “Yoga Point”, аквааеробіка  у басейні розважально-оздоровчого комплексу “Підкова”.

Оксана КРАВЕЦЬ