Воду в Рівному хочуть продавати. Щоправда, земельну ділянку “Рівнеоблводоканал” під ці потреби хоче взяти в постійне користування безкоштовно.

Так, вже більше місяця члени постійних комісій міськради вивчають питання “Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в постійне користування “Рівнеоблводоканал” земельної ділянки на вул. В’ячеслава Чорновола, 78″. За цей час питання вже кілька разів відкладали на довивчення і проходило виїзне засідання комісії із питань міського господарства.

Як пояснили у “Рівнеоблводоканал” землю в міста просять під встановлення стаціонарної станції із продажу питної води. Нині воду оцінили в 1 копійку за літр. Щоправда, на підприємстві не приховують, що за такою ціною вгамувати спрагу охочі не зможуть. Мовляв, така вартість “непитної” води з крана, а там ж питна буде.

За словами голови комісії з питань міського господарства, депутата Назарія Поліщука, під час виїзного засідання на підприємстві повідомили, що в них навіть калькуляція розроблена, скільки коштуватиме така вода.

– Тому ми дали протокольне доручення від комісії, аби підприємство надало цей документ нам. Коли отримаємо відповідь – тоді й прийматимемо рішення, адже хочемо бачити вартість, за якою рівнянам пропонуватимуть купити цю воду. Якщо вона буде нижче ринкової – погодимо. Якщо ж ні, то, можливо, запропонуємо взяти землю в оренду на платній основі, – додав він.

Тим часом, як зазначається в проекті рішення, там має здійснюватися будівництво, обслуговування та ремонт об’єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури, об’єктів зв’язку та дорожнього господарства (крім об’єктів дорожнього сервісу). Земельну ділянку пропонується відвести за рахунок земель загального користування комунальної власності територіальної громади міста Рівного.

Щоправда, згадки про продаж води в цільовому призначенні немає.

– Може вони там гральні автомати поставлять? Тож, у нас все, що не заборонено – дозволено. А в проекті рішення зазначається цільове призначення геть інше, ніж депутатам розповідають працівники водоканалу. Зрозуміло, що й ставка земельного податку при цільовому призначенні “продаж чогось” буде вищою, аніж за тим, що бачимо у проекті рішення нині. Якщо цільове призначення буде співпадати з видом діяльності, яку планують здійснювати, тоді це рішення можна розглядати. Нині ж воно незаконне, – вважає член комісії з питань міського господарства, депутат Роман Стасюк.

До слова, мова йде про земельну ділянку, орієнтовною площею 77 м2 практично в центрі Рівного.