Драйвове ча-ча-ча, романтичний вальс, хіп-хоп і запальні танці від дорослих і малюків, віком від 4 років – так у Рівному відзначили Міжнародний день танців. На майдані Незалежності зібралися сотні небайдужих мешканців Рівного, Квасилова та Здолбунова, які переконані: танець – це рух. Власне цей меседж своїми виступами вони доносили до всіх присутніх. Як це було – у нашому репортажі.

Розпочали танцювальне свято у Рівному дорослі учасники.

Вони створили романтичну атмосферу кружляючи у вальсі, запалили майдан драйвовим ча-ча-ча і показали, якими бувають танцювальні прогулянки.

Маленькі ж танцівники за своїх старших колег вболівали активними оплесками.

Коли ж дійшла черга до їх виступів – показали, що мистецтву танцю всі роки покірні та викликали шквал емоцій у гостей свята.

Завершили свої виступи учасники танцювальний флешмобом, створивши живий надпис – “танець – це рух”.

Такий захід у Рівному проходив вперше. Втім його учасники кажуть: далі буде і вже 14 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці готуються встановити танцювальний рекорд.

Нагадаємо, 29 квітня святкують Міжнародний день танців. У Рівному вирішили відзначити цей день в оригінальний спосіб – танцюючи в центрі міста та популяризуючи цей вид мистецтва. Організаторами свята танців була організація “Народного Руху України”.

У заході взяли 150 учасників, віком від 4 до 31 року. Серед танцівників вихованці молодіжного спортивно-танцювального клубу «Арт-Квартал», ЗОШ № 22, дитсадка «Чебурашка» (м. Здолбунів) та навчально-виховного комплексу смт. Квасилів.

Вікторія РИЧКО