Йому лише 1 рік і 10 місяців, та він уже бореться за життя. У Даниїла Черетка з селища Оржів Рівненської області діагностували рак головного мозку. Нещодавно дитині зробили операцію у столиці, після якої слідує дороговартісний курс хіміотерапії. На жаль, батьки більше не в змозі справитися із бідою самотужки. Тож, просять усіх небайдужих допомогти врятувати малечу.

Мама Даниїла Оксана Черетко розповідає, трохи більше місяця тому в сина почалася діарея та рвота. Спершу подумали, що дитина отруїлася. Проте коли через кілька годин хлопчика почало судомити і він втратив свідомість, батьки злякалися не на жарт.

– Поки чоловік викликав «швидку», я намагалася привести сина до свідомості: мочила личко холодною водою, била по сідничках…На щастя, медики приїхали швидко. Зробили Даниїлку укол, проте результату не було, вкололи ще один – теж не допоміг, – пригадує той злощасний день жінка. – До свідомості малюк прийшов лише після третього уколу, зробленого у «швидкій». Нас привели у неврологічне відділення обласної дитячої лікарні. Усі аналізи були в нормі. А ось МРТ показало, що в мозку у сина пухлина…

Лікар одразу ж виписала направлення в Інститут нейрохірургії імені академіка А. П. Ромоданова. Хлопчика повторно обстежили. На жаль, пухлина підтвердилася. Тут Даниїлка прооперували. Хірурги працювали більше 6 годин. На операцію та медикаменти малюку зібралися рідні та сусіди – близько 110 тисячі гривень.

Чекаючи на гістологію пухлини, батьки молилися, аби найгірші побоювання не справдилися. Але… Внутрішньо мозкова анапластична олігодендроастроцитома – діагноз прозвучав, мов грім серед ясного неба. Пухлина у дитини була вродженою, і весь цей час «спала» в організмі на І-ІІ стадії, аж поки Даниїлу не зробили прививку. Попри те, що вакцина була якісною, вона посприяла тому, що хвороба стала прогресувати шаленим темпом. На момент діагностики пухлина сягнула ІV ступеня.

– Тепер нам треба пройти курс хіміотерапії, який складається із 6 блоків. На перший потрібно в межах 60 тисяч гривень, – зітхає Оксана. – На жаль, взяти їх більше немає де, тож змушені просити допомоги. І я безмежно вдячна тим, хто не залишається осторонь нашої біди. Обіцяю, що звітуватиму перед людьми за кожну гривню.

Щоб допомогти хлопчику, кошти можна перераховувати на банківську картку мами:

Черетко Оксана Миколаївна

4149 4978 6326 7599

Телефон жінки: 0680225094

Марія МАРТИНЮК