Двоє із трьох кандидатів від політичної партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” стали головами новостворених об’єднаних територіальних громад на Рівненщині. Їх підтримали більшість мешканців населених пунктів. Чому важливо підтримувати реформу децентралізації і яких змін очікувати мешканцям територіальних громад? Відповіді на ці та інші запитання дали в. о. голови Рівненської територіальної організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” Інна Дмитренко, новообрані голова Повчанської ОТГ Інна Іванюк та голова Шпанівської об’єднаної територіальної громади Микола Столярчук під час прес-конференції. 

Так, за словами Інни Дмитренко, участь у виборах до ОТГ, які відбулися 29 квітня, брали 3 кандидати на посаду голи новостворених громад від “БПП “Солідарність”.

– Двоє наших кандидатів – Інна Іванюк і Микола Столярчук отримали абсолютну перемогу. Пані Інна стала головою Повчанської ОТГ із результатом у 81,5% підтримки виборців, а пан Микола у Шпанівській ОТГ отримав більше 91% голів жителів громади. Це дуже хороші результати не лише для Рівненщини, а й одні з найвищих по Україні. Тобто, ми бачимо, величезну підтримку людей і довіру до нашої політичної сили. До речі, варто зазначити й те, що вибори 29 квітня відбулися без значних порушень і тому ми впевнені, що ці результати справедливі, – каже Інна Дмитренко.

Також очільниця територіальної організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” зазначила, що за даними підрахунку результатів виборів загалом по Україні, кандидати від “БПП “Солідарність” перемогли у 26 із 40 новостворених об’єднаних громадах.

– Тобто, 65% голів, які очолили ОТГ, висувалися або від нашої партії, або за підтримки політичної сили. Це величезна довіра виборців і відповідальність кандидатів. Також ми отримали хороші результати серед депутатського складу, адже 235 наших кандидатів від партії стали депутатами на цих виборах, – додала Інна Дмитренко.

У свою чергу голова Повчанської ОТГ Інна Іванюк вважає, що реформа децентралізації позитивно вплине на життя мешканців новостворених громад.

– Свого часу я повірила у реформу децентралізації, мала можливість спостерігати за позитивним досвідом колег і змогла об’єднати в одну громаду території, які розділили між Дубенським і Млинівським районом у радянські часи. Так, у 2017 році наша громада потрапила в перспективний план, а нині відбулися перші вибори і впевнена, що мешканці сіл, які увійшли до складу громади, відчують переваги об’єднання. Адже, наприклад, жителі Миколаївки потерпали від поганої системи транспортного сполучення і для того, аби доїхати до райцентру – мали об’їжджати до 50 кілометрів. Нині ж Повча стала центром громади і цю проблему вдасться вирішити, – каже Інна Іванюк.

Тим часом голова Шпанівської ОТГ Микола Столяручук подякував мешканцям громади, які прийшли на вибори і висловили свою підтримку.

– Я усвідомлюю зміни, які відбуваються завдяки реформі децентралізації, адже зараз громади отримують великі фінансові ресурси і перед ними відкриваються нові можливості. Вірю, що ті перспективи, які з’являються, стануть хорошим поштовхом для розвитку та розбудови нашої громади. Разом із тим розумію усю відповідальність, яка покладена на очільників ОТГ. Впевнений, нам вдасться виправдати довіру людей, – вважає Микола Столярчук.

Нагадаємо, 29 квітня на Рівненщині проходили вибори до трьох новостворених ОТГ – Олeксандрійської Шпaнівської та Повчaнської. Всього вибори відбулися у 40 ОТГ України, до яких увiйшли 133 міcцеві рaди (міcьких – 4, cелищних – 16, cільських – 113).

на правах реклами