З початку року платники земельного податку та орендарі державних і комунальних земель перерахували до місцевих  бюджетів області 104 млн. грн. земельного податку та орендної плати.

Це перевищує минулорічні надходження майже на 2,4  млн. гривень. Із вказаної суми 92,2  млн. грн. сплачено юридичними особами та 1,7  млн. грн. – громадянами.

Як повідомляють в головному управлінні ДФС у Рівненській області, серед основних факторів збільшення надходжень плати за землю є спільні дії органів виконавчої влади з детінізації агросектора та залучення до оподаткування додаткових площ земель. А також прийняття органами місцевого самоврядування рішень щодо встановлення ставок земельного податку та розмірів орендної плати, реєстрації нових платників та укладанню додаткових угод до діючих договорів оренди тощо.

Кошти у вигляді земельного податку та орендної плати за землю спрямовуються на  розвиток та вирішення соціально-економічних питань місцевих  громад. Наразі плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів області, поступаючись  податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку для суб’єктів малого підприємництва.