Священики та депутати в Рівному гратимуть у футбол, аби допомогти зібрати кошти на лікування трирічного хлопчика та онкохворій вдові учасника АТО.

Так, 28 травня о 17:00 на стадіоні «АВАНГАРД» відбудеться благодійний футбольний матч між збірними командами Рівненської єпархії УПЦ КП та Рівненської міської ради.

Всі зібрані кошти будуть передані Кирилюку Миколці 2015 р.н., у якого вроджена вада розвитку центральної нервової системи, а також багатодітній вдові героя АТО, яка хвора на рак.

До речі, перший благодійний футбольний матч, відбувся 30 липня 2017 року в місті Дубно. Там на стадіоні «Спартак» збірні команди Дубенської райдержадміністрації, районної і міської рад та Рівненської єпархії УПЦ КП зіграли в футбол заради благої мети.

Тоді, на стадіоні зібралось багато вболівальників. Серед гравців були посадовці найвищого в районі та місті рангу – голова райдержадміністрації Юрій Парфенюк, перший заступник Володимир Іщук, міський голова Василь Антонюк, заступник голови районної ради Андрій Бронський, начальник Дубенського відділу ГУ НП Роман Панасюк та активний вболівальник на трибуні голова районної ради Олександр Козак.

Результат зустрічі був 2:1 на користь команди Дубенської райдержадміністрації і Дубенської районної ради.

Організаторам вдалося зібрати – 26 520 грн. Зібрані кошти були передані батькам ветерана Збройних Сил України Кудрика Дмитра Васильовича та учаснику АТО Ігнатенку Валерію Леонідовичу на лікування.

По закінченні матчу, представники Дубенської влади передала естафету представникам Здолбунівської влади, зокрема голові Здолбунівської районної ради Олегу Дацюку, який був присутній тоді на матчі.

А вже 8 жовтня 2017 року, у Здолбунові на стадіоні «Локомотив» відбувся другий благодійний футбольний матч, в якому зіграли збірні команди Здолбунівської райдержадміністрації, районної і міської рад та командою священнослужителів Рівненської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Метою матчу було надання допомоги родині Кваснюків з с. Кунин Здолбунівського району в боротьбі з важкою хворобою їхньої донечки Софійки, у якої діагностовано нейробластому 4 стадії, для лікування якої потрібна високодозована хімія, а потім, можливо, ще й трансплантація кісткового мозку.

Загальна сума коштів отриманих від благодійного заходу склала 84 тисячі 40 гривень. По завершенню футбольного дійства кошти були передані мамі маленької Софійки на лікування.

Тоді ж, естафету передали Рівненській міській раді.