Заплив через протоку Босфор, яка сполучає Чорне та Мармурове море, відбудеться 22 липня. Участь у змаганнях візьме й рівнянка Марина Хромих. Жінка ніколи професійно не займалася плаванням, проте зважилася випробувати свої сили в екстремальних умовах.

– Минулого літа прочитала про цей заплив, і подумала: а чому б і ні? Тим паче, що завжди цікавіше займатися чимось тоді, коли є певна ціль – це стимулює та гартує характер. Тож, коли побачила, що почалася реєстрація на цьогорічний заплив, одразу ж заповнила заявку, – розповідає Марина. – Зважаючи на те, що цей заплив ювілейний, охочих взяти у ньому участь було чимало, проте пливтимуть лише 250 українців. Участь у турнірі платна, коштує 120 доларів.

Рівнянка розповідає, двічі на тиждень учасники майбутнього запливу відвідують групові тренування. Нещодавно почалися заняття на відкритій воді. Додатково Марина Хромих бере й індивідуальні уроки плавання, на яких «підтягує» власні «недоліки». Дівчина наголошує, великих результатів від цього запливу не очікує, бо ж головне – це перемога над собою.

Нагадаємо, запливи через протоку Босфор організовує Національний олімпійський комітет Туреччини. У цьогорічних змаганнях одночасно братимуть участь майже 2500 людей. Аби долучитися до запливу, після реєстрації потенційний плавець має надіслати довідку від лікаря, висновок тренера з підтвердженням рівня підготовки та сертифікат самого фахівця. Дистанція, яку повинні подолати учасники становить 6.5 кілометра.