Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко опинився на другому місці рейтингу кращих керівників регіонів.Такі дані моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2017 рік, які опублікувало Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, пише Цензор.НЕТ.

На першій сходинці рейтингу опинилося місто Київ, яким керує Віталій Кличко, та Харківська область на чолі з Юлією Світличною. Вони зберігають свої позиції другий рік поспіль.

Київ посів перше місце за більшістю показників. У Харківській області найнижчий по Україні рівень безробіття (методологія МОП) – 6,1%, найвища частка енергії, виробленої з альтернативних джерел, і рівень впровадження енергозберігаючих технологій – 30,4 і 72,0% відповідно тощо.

На другому міці – голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Третє місце – у Дніпропетровської ОДА, якою керує Валентин Резніченко.

Завершують п’ятірку лідерів Чернівецька ОДА на чолі з Олександром Фищуком та Тернопільська зі Степаном Барною.

Аутсайдери рейтингу Кабміну – Луганська, Донецька, Миколаївська, Чернігівська та Одеська області.

У рейтингу враховувалися соціально-економічні показники регіону за 2017 рік: економічна ефективність, інвестиційно-інноваційний розвиток, фінансова самодостатність, розвиток малого і середнього підприємництва та інші показники.

Моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 21.10.2015 року №856 “Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики”.