Троє мешканців Одеської області намагалися заволодіти грошимп зі сховища банкомату, який розташований у Мирогощанському аграрному коледжі Дубенського району, що на Рівненщині.

Чоловіки завчасно підготувались, оскільки придбали болгарку, диски до неї, металевий лом, рукавички та ліхтарик, приїхали до навчального закладу автомобілем з номерними знаками, зареєстрованими за кордоном.

Проникнувши до приміщення, де знаходилось сховище банкомата, напали та зв’язали охоронця і вахтера, після чого почали різати металеву стінку банкомата. Однак, грошовими коштами зловмисники так і не заволоділи, оскільки були затримані працівниками поліції на місці вчинення злочину.

24, 25 та 44-річним зловмисникам правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.187 КК України. Дії кваліфікуються, як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечний для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у приміщення.

Дубенською місцевою прокуратурою обґрунтовано ризики вчинити інші протиправні дії або ж переховуватись від органів слідства та суду, в результаті чого судом застосовано до трьох підозрюваних запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Слід зазначити, що один із трьох підозрюваних вже двічі був засуджений до позбавлення волі.

За вчинення особливо тяжкого злочину підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна.