100 тисяч гривень зібрали у Рівному під час благодійного матчу, який проходив 28 травня на стадіоні “Авангард”. На полі зійшлися команди священиків Рівненської єпархії УПЦ КП і депутатів міської ради. Грали рівняни, аби допомогти зібрати кошти на лікування трирічному Миколці Кирилюку, у якого вроджена вада розвитку центральної нервової системи, та онкохворій вдові учасника АТО Вікторії Лебедь. У результаті перемогу з рахунком 4:2 здобули міські обранці. Як це було – у нашому репортажі.

Відкривав благодійний матч ансамбль сучасного танцю “Едельвейс”.

Вітали команди архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та секретар міськради Сергій Паладійчук, який також грав у складі команди.

Після гімну України команди вийшли на поле.

Першими гол забили священики. Втім, до кінця гри рахунок змінився на користь депутатів.

І хоча за рахунком у матчі перемогли міські обранці, архієписком Рівненський і Острозький Іларіон, вітаючи гравців зазначив, що це перемога усіх.

– Усі ми разом долучилися до хорошої справи. І я радий, що результат гри допоможе лікуванню двом людям, – сказав владика.

Збирали кошти впродовж усієї гри волонтери благодійної організації “Елос-Рівне” зі спеціальними скриньками.

Також між таймами відбувся благодійний аукціон. І якщо продукція від спонсорів йшла з молотка за кілька сотень гривень, то футбольний м’яч із автографами гравців “Вересу” продали за 15 тисяч гривень, а рукавиці боксера Романа Кроля продали – за 5 тисяч гривень.

У результаті гри спільними зусиллями рівнянам вдалося зібрати 93 тисячі гривень. Ці кошти передали на лікування Миколці та Вікторії.

Тим часом естафету благодійних матчів Рівне передало Рівненському району. Відтак, вже найближчим часом очікується гра між духовенством і депутатами Рівненського району.

А допомогти рівнянам, які цього потребують можуть усі охочі. Так, збір коштів проводить благодійна організації “ЕЛЕОС-РІВНЕ”. Рахунок організації 26000054719546 МФО 333391 ЄДРПОУ 41973883 Номер банківської картки 5169330514924288

Вікторія РИЧКО