Вармінсько-Мазурське воєводство на Рівненщині поділилось власним досвідом у створенні Стратегії розвитку.

Презентація відбулась у Рівному в рамках відзначення 15-річчя міжрегіонального співробітництва між Рівненщиною та Вармінсько-Мазурським воєводством.

– Наші регіони дуже схожі між собою. За природними характеристиками, за кількістю населення. Наші пріоритети, думаю, співпадають. І тому, ми з радістю ділимося досвідом і результатами впровадження власної Стратегії, – зазначив Густав Марек Бжезін, який висловив переконання, що спільна робота буде корисною для наступних напрацювань і доробок.

Як і на Рівненщині, на території Вармінсько-Мазурського воєводства переважає сільська місцевість,відсутня велика кількість промислових підприємств, а природа з численними лісами та озерами нагадує рівненську. Тож регіони мають схожі риси і виклики.

Під час зустрічі польські колеги говорили про те, як формувався шлях розвитку воєводства, якою є роль органів влади, бізнесу та лідерів у розробці стратегії. Свій головний документ Вармінсько-Мазурське воєводство формувало більше півтора роки і він став дороговказом для 116 гмін.