Єдина Церква. Єдина Україна. Єдиний народ. Саме це доносили у Рівному під час спільного молебню за Помісну Православну Церкву в Україні. Захід відбувся 3 червня на майдані Незалежності. Помолитися за Україну та єдину церкву прийшло близько трьох тисяч рівнян. Як це було – у нашому репортажі.

У церкву Христову душею я лину,
Спішу, як лелека у рідні краї,
Душею і тілом я тут відпочину,
Залишу турботи й проблеми свої.

Розпочався захід виступом вихованців недільної школи Свято-Покровського собору Рівного. Діти віршем нагадали, що попри все у житті завжди варто линути до церкви.

Далі священики Рівненської єпархії Української православної церкви Київського Патріархату молилися за мир в Україні, українських воїнів і створення Помісної Православної Церкви.

За словами Архієпископа Рівненського та Острозького Іларіона, створення Української Православної Церкви – надзвичайно важливе для нашої держави.

– Сьогодні ми по-особливому молимося до усіх Святих Апостолів і Праведних Церкви та щиро віримо, що вони обов’язково допоможуть піднести нашу молитву до нашого творця. Господь дає зараз нам час випробувань і ми віримо, що випробування нашого славного, але змученого народу ось-ось завершаться. Чому так важлива зараз Помісна Церква? Тому що душа нашого народу є православною, хоча ми з повагою і любов’ю відносимося до всіх конфесій, що є в Україні. І сьогодні єдина Православна Церква потрібна, як повітря та вода. Зараз розпочався важливий процес, якого ми всі давно чекали. І нас всіх зараз цікавить, чи буде Томос? Звичайно, буде, адже наш Томос вже сформований і відшліфований, – зазначив владика.

По завершенню молебню молитися за Україну своєю піснею нас закликав хор студентів Рівненської духовної семінарії.

Завершився захід запуском виступом відомого рівненского артиста Миколи Бобрика з піснею про Україну та запуском у небо жовто-блакитних кульок.

Організaторами заходу була Рівненськa єпaрхія Української Прaвославної Цeркви Київського Патріархату та депутaт Рівненської міської ради Святослaв Євтушенко.

За словами Святослава Євтушенка, в Україні має бути єдина Помісна Православна Церква.

– Сьогодні ми разом молилися і ще раз просили Бога подарувати свою благодать і об’єднати храми в Україні. У нашій державі має бути єдина помісна православна церква, адже ми єдиний народ, з нами Бог і в нашому серці Україна, – вважає депутат.

Також під час заходу рівняни долучилися до флешмобу “Єдина церква”. Присутні фотографувалися із плакатом, яким висловлювали свою позицію і розміщували фото з написом #ЄдинаЦерква у “Фейсбук”.

 

Організатори зазначають, що флешмоб триватиме й далі та всі охочі можуть розмістити надпис #ЄдинаЦерква у своїх соцмережах, цим самим висловивши свою підтримку об’єднанню храмів в Україні.

О Церкво Христова, до тебе я лину,
Як лань до потоків живої води,
Знаходжу тут пристань, спокійну, надійну.
З тобою я йду до святої мети.