Розваги на будь-який смак для дітей і дорослих, виступи відомих колективів і виконавців, українське караоке, “хрещення нетканого кота”, морозиво, шашлик, пиво, конкурси та подарунки – все це та не тільки чекало у Рівному гостей свята вулиці Фабричкої – Мануфактура 2018. Такий захід цьогоріч відбувся вперше, втім організатори переконують, що стане традиційним і проходитиме в нашому місті щороку до дня працівників Легкої промисловості. Як це було – у нашому репортажі.

Як розповів організатор свята, депутат Рівненської міськради Богдан Гапяк, цього року зародилася традиція святкувати відразу два свята – День працівників Легкої промисловості та вулиці Фабричної, на якій знаходиться Рівненська фабрика нетканих матеріалів.

– Ми хотіли створити справжнє свято для рівнян, аби кожен міг цікаво провести час і знайти розваги на свій смак. Так, впродовж дня гості заходу мали можливість спостерігати святковий концерт за участі Рівненського Dance Crew “WHY NOT”, переможниці юнацького Євробачення Анни Римчук, народного артиста Сашка Невже, клубу спортивного та бального танцю «Алєкса Sport Dance», півфіналіста «Голосу країни» Миколи Бобрика (Назарія), зразкового ансамблю танцю «Лада» та Першого рівненського гумористичного проекту «Smile шоу». Також усі охочі могли спробувати свої сили на сцені, заспівавши в караоке українські пісні. Не давали сумувати й малечі, адже діти брали участь у різноманітних конкурсах, малювали на асфальті, могли безкоштовно провести час на гірці та батуті. Окрім того, діяв ярмарок сільськогосподарських товари за цінами виробника і присутні мали можливість посмакувати шашлики, пиво, рідкий мед та морозиво, – каже Богдан Гапяк.

Втім, яке ж свято без подарунків. І їх цього дня було чимало. Одним із сюрпризів для мешканців вулиці Фабричної став фонтан, який Богдан Гапяк подарував до свята. Облаштували його поблизу фабрики нетканих матеріалів.

До слова, новий фонтан рівняни облюбували відразу. І якщо дорослі проводили час поруч із ним, аби краплинками води врятуватися від спеки, то діти “випробували” на практиці та, не приховуючи емоцій бавилися біля нього.

А чи не найбільше уваги присутніх отримав чорний котик, який у цей день отримав ім’я та своєрідне “хрещення” прямісінько на сцені свята.

Обирали, як назвати символ фабрики нетканих матеріалів – котика, всі разом. Запропонували варіанти клички для “символу нетканки” півтори тисячі рівнян, а дехто навіть присвятив вірші чорному “нетканому” котику.

Ті ж учасники конкурсу, які придумали найкраще ім’я – отримали подарунки.

Так, найбільше організаторам конкурсу сподобалося ім’я Феномен. Його запропонували відразу двоє учасників. Один із переможців – 51-річна рівнянка Марія отримала в подарунок матрац, а 29-річний Анатолій – 500 гривень. Інші ж учасники, які запропонували оригінальні клички для котика також отримали цінні подарунки, а діти-учасники конкурсу – цукерки.

І хоча свято завершилося яскраві враження про нього ще надовго залишаться у пам’яті присутніх.

 

Тим часом організатори запевняють, що наступного року рівнян чекає ще більш масштабне святкування і більше сюрпризів.

на правах реклами