Комплексні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «МАК», спрямовані на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів, тривають на Рівненщині.

Так, днями інспектор сектору реагування патрульної поліції виявив на присадибній ділянці жительки села Золоте Дубровицького району посів снодійного маку в кількості 450 рослин. Поліцейські знищили насадження та відправили зразки для проведення експертизи.

Загалом із початку проведення операції поліцейські вилучили 369 рослин коноплі, розпочали досудові розслідування у п’ятьох кримінальних провадженнях, одній особі повідомили про підозру та матеріали скерували до суду з обвинувальним актом.

Поліцейські нагадують, що згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин, конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин передбачена відповідальність у виді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

А вже за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості п’ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від трьох до семи років