Мешканець Рівненської області – рецидивіст зі стажем, намагаючись уникнути відповідальності за пограбування житла, спробував «вирішити» питання з посадовцем кримінального блоку місцевої поліції. Капітану поліції пообіцяв тисячу доларів США «винагороди». Поліцейський, натомість, відразу рапортував до внутрішньої безпеки НПУ.

Рівненським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України було отримано інформацію від заступника начальника кримінальної поліції Сарненського відділу поліції Рівненщини. Капітан поліції доповів, що його намагаються втягнути у корупційну оборудку.

Після перевірки було встановлено, що 27-річний житель міста Сарни пограбував чужу оселю. За цим фактом місцевим відділом поліції було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.186 Кримінального кодексу України. Але відбувати покарання зловмисник, в минулому судимий за вчинення розбоїв і пограбувань, не збирався.

Аби уникнути відповідальності за «свіжий» злочин, він вирішив підкупити працівників поліції. Чоловік пообіцяв посадовцю карного розшуку тисячу доларів США, у якості «відкупних».

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим управлінням поліції у Рівненській області було розпочато кримінальне провадження за фактом пропозиції неправомірної вигоди.

Спільними діями оперативників УДВБ НПУ, працівників поліції захисту економіки та поліції області хабародавця затримали у службовому кабінеті поліцейського, після передачі ним першої частини «підкупу» – 300 доларів США.

Наразі зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України та поміщений до ІТТ. Найближчим часом грабіжникові буде оголошено підозру і за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України. Фігурантові загрожує до 8 років позбавлення волі.