Ось уже близько року 16-річний Олександр Сиротюк із села Велика Клецька Корецького району, що на Рівненщині, бореться зі страшною хворобою. Минулої осені у, здавалося, здорового та сповненого сил хлопця діагностували рак крові. Юнак уже пройшов п’ять блоків хіміотерапії. Тепер почався курс опромінення. Щодня на лікування потрібні чималі суми, які стають для родини не підйомними.

Родина Сиротюків виховує двох дітей. Старший Іван у майбутньому буде поліцейським – вчиться на другому курсі в Національній академії внутрішніх справ. Молодший Сашко захоплювався футболом. Прислужував у місцевій церкві. Активний та енергійний, він жодної хвилини не сидів на місці. Хлопець гарно вчився у школі, допомагав батькам по господарству.

– Перші симптоми проявилися минулої осені, коли ми збирали картоплю. Саша, щойно вийшовши на город, став казати, що втомився, сили не має, – розповідає Юрій Сиротюк. – То прийде зі школи й одразу спати лягає, скаржився на сонливість. Я ж спершу не надавав тому значення. Кажу йому: «Менше треба телевізора по ночах дивитися, тоді й висипатися будеш».

На сполох родина забила після того, як у Саші близько двох тижнів протрималася температура. Поїхали на обстеження у районну лікарню. Діагноз гостра меїлоїдна лейкемія (І гострий період) прозвучав, наче грім серед ясного неба. Медики направили хлопця до Рівного. Натомість обласні спеціалісти скерували хворого на лікування до столиці. У Києві Олександр Сиротюк пройшов п’ять блоків хіміотерапії. А кілька днів тому у Рівному хлопця почали опромінювати.

До цього часу родина боролася із недугою сина власними силами. Фінансово підтримували родичі та друзі. Один із благодійних фондів допоміг дістати деякі необхідні препарати. На жаль, Сиротюкам стає дедалі важче протистояти онкології самотужки. Тож просять усіх небайдужих підтримати їх у важку хвилину.

Кошти можна перераховувати на картку батька Олександра – Юрія. Кожна ваша гривня – шанс Олександра побороти страшну недугу.

Сиротюк Юрій Петрович, картка ПриватБанк 4149 4996 4587 0872

Телефон чоловіка: 096-57-21-812

Марія МАРТИНЮК