Підприємцям Рівненщини здешевлять банківські позики на реалізацію власних проектів. Їм частково відшкодовуватимуть ставку за кредитами. Такий механізм передбачений Програмою розвитку малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки

Отримати часткове відшкодування відсоткової ставки зможуть підприємці, які цього року вже взяли кредити на проекти, та ті, хто вперше за ними звернувся.

– Зараз здебільшого бізнесмени беруть позики приблизно під 17-20%. З обласного бюджету відшкодовуватиметься частка відсотків цієї ставки. Її розмір визначатиме та комісія, яка й обиратиме проетки, – пояснив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Костянтин Мокляк.

Скористатися такою можливістю зможуть представники малого та середнього бізнесу. Їхні проекти повинні бути спрямовані на розширення своєї справи, у результаті якої створюються робочі місця, випускається продукція з доданою вартістю. Також підтримуватимуться ініціативи, що матимуть інноваційну складову.

Наразі працівники банківських установ знайомитимуть бізнесменів з цією обласною програмою. А тим підприємцям, що погодяться взяти у ній участь, необхідно буде подати свої проекти на розгляд комісії, яка власне і буде визначати, кому надавати фінансову підтримку.