Майже на 900 тисяч гривень боргів із зарплатні погасили підприємства Рівного з початку 2018 року.

Так, міською комісією з питань праці та заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях вживаються заходи по погашенню заборгованості із виплати заробітної плати.

Станом на 1 червня 2018 за інформацією Головного управління статистики у Рівненській області загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати становила 47 мільйонів 282 тисячі 400 гривень, у тому числі: працівникам економічно активних підприємств – 47 мільйонів 106 тисяч 100 гривень та суб’єктів господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом – 176 тисяч 300 гривень.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати порівняно з 01 травня 2018 зменшилась на економічно активних підприємствах-боржниках міста на 243 тисячі 300 гривень.

Керівники підприємств-боржників розробили графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати, які знаходяться на постійному контролі міської комісії з питань праці та заробітної плати.

У 2018 році наслідок вжитих заходів керівники 5 підприємств-боржників погасили заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму 879 тисяч 500 гривень («Рівненська ДЕД», «Колоденська ДЕД», ДП «Укрбурштин» ПАТ ДАК «Українські поліметали», ПП БФ «Будреконструкція», ДП «Рівненський облавтодор»).

З метою попередження порушень роботодавцями законодавства про працю в засобах масової інформації проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо недопущення використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин, своєчасної виплати заробітної плати, дотримання розміру мінімальної заробітної плати та відповідальність за порушення вимог чинного трудового законодавства. У 2018 році розміщено 103 такі інформації.