З початку року Республіканський центр лікування та реабілітації наслідків нейротравми, що на Рівненщині, вже прийняв 65 пацієнтів.

Нагадаємо, заклад запрацював наприкінці 2017 року при обласному госпіталі ветеранів вйни, що у селищі Клевань Рівненського району. Це перше подібне відділення у державному секторі в системі МОЗ.

Центр передбачений для учасників АТО з наслідками після важких черепно-мозкових та спинальних травм, які потребують довготривалого лікування та реабілітації. Оснащений сучасним обладнанням та облаштований спеціальними, багатофункціональними палатами. Для пацієнтів є спільний простір, де можна проводити час, зокрема у великому басейні чи тренажерному залі.

Учасники АТО, які є інвалідами першої групи і потребують сторонньої допомоги, мають змогу перебувати на лікуванні разом із супроводжуючими особами: дружинами, мамами. При цьому проводиться психологічна і фізична реабілітація для цілої родини. З пацієнтами і членами їх сімей працюють кваліфіковані психологи, фізичні терапевти.

В цілому, за перше півріччя цього року в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни пролікували 2018 пацієнтів, з них 489 учасників АТО.