За незаконне заволодіння транспортними засобами та вчинення крадіжок жительРівненщини проведе у колонії 5 років і 6 місяців. Відповідне рішення прийняв Рокитнівський районний суд.

Так, у ході досудового розслідування встановлено та під час судового розгляду підтверджено, що 29-річний житель Рокитнівського району, будучи раніше судимим, протягом серпня-листопада 2017 року незаконно заволодів транспортними засобами своїх односельців та вчинив ряд крадіжок.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно), за ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно) та за ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно та поєднане з проникненням в приміщення).

У ході судового розгляду підсудний визнав свою вину у інкримінованих йому злочинах, сприяв слідству, щиро розкаявся, у зв’язку із чим, при призначенні покарання останньому, судом як пом’якшуючу обставину враховано щире каяття та активне сприяння підсудного розкриттю кримінальних правопорушень.

У судових дебатах прокурором Рокитнівського відділу місцевої прокуратури орієнтовано суд на призначення винному більш суворої міри покарання, оскільки останній раніше неодноразово судимий за умисні злочини, однак враховуючи пом’якшуючі та обтяжуючі покарання обставини та позицію потерпілих у кримінальному провадженні, які просили суд призначити покарання не пов’язане з позбавленням волі, суд призначив покарання ближче до нижчої межі санкції, передбаченої за вказані кримінальні правопорушення. Відтак, чоловіка засудили до 5 років і 6 місяців позбавлення волі.

Наразі вирок не набрав законної сили, а тому сторони кримінального провадження можуть подати апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції до Апеляційного суду Рівненської області через Рокитнівський районний суд.