Український боксер Олександр Усик у Москві переміг росіянина Мурата Гассієва і став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі. Фінальний бій Всесвітньої боксерської суперсерії у першій важкій вазі відбувся у ніч із 21 на 22 липня на СК “Олімпійський”. Поєдинок тривав усі 12 раундів і український боксер переміг за очками.

Як пише Gazeta.ua, українець Олександр Усик не залишив жодних шансів своєму супернику з Росії Мурату Гассієву і переміг його з величезною різницею на картках суддів. Так, Усик став першим українцем – абсолютним чемпіоном світу, а також володарем першого в історії трофею Мухаммеда Алі.

Початкові два раунди пройшли в розвідці. Усик більше рухався, намагався зайти за передню ногу суперника. Гассієв зрідка вибухав, цілячись у печінку. З третього раунду стала чітко проявлятись перевага українця. Він красиво і невимушено перебоксовував свого суперника з дистанції. Чи не найбільший успіх Гассієва стався на останніх секундах четвертого раунду. Усик непідготовлено пішов в атаку і пропустив потужний правий боковий у голову. Від раунду до раунда перевага українця ставала все більшою. Він чудово діяв джебом, постійно збиваючи Гассієва з прицілу. Добре рухався на ногах, зміщувався із лінії атаки суперника. Фінтив, обдурював, перегравав. Демонстрував неймовірно високий рівень майстерності.

Так, Гассієв нічого не міг зробити, а в перерві після шостого раунду поскаржився своєму тренеру Абелю Санчесу, що не може підлаштуватись під суперника. З дев’ятого раунду Гассієв був близький до деморалізованого стану. Дії Усика навіть не дали йому шансу провести фінальний спурт.

Беззаперечна, тотальна, велика перемога українського боксера під керівництвом Анатолія Ломаченка. 120:108 і 119:109 двічі – судді адекватно оцінили перевагу Олександра Усика.

А після бою Усик нагадав росіянам, що “Батя в залі”.

– “Олімпійський”, спасибі! Земляки, а також ті, хто підтримує – спасибі за підтримку. Москва, 2018. Бам! Батя в залі “, – сказав український чемпіон.

Тепер Олександр Усик об’єднав чотири пояси цій ваговій категорії – WBC, WBO, WBA, IBF. Крім статусу абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі Олександр Усік також став володарем кубка Мохаммеда Алі і поясу журналу The Ring.

Для Мурата Гассієва ця поразка стала першою у його кар’єрі. Тим часом в Олександра Усика 15 перемог в 15 боях у професійному боксі.