За даними поліції у заході УПЦ Московського патріархату з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України у Києві взяли близько 20 тисяч вірян.

Про це повідомив 27 липня перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує департамент комунікації МВС, пише “Українська правда“.

– За нашими даними участь у заході УПЦ Московського патріархату з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України у Києві взяли близько 20 тисяч. На місцях працювали п’ять тисяч поліцейських, нацгвардійців та фахівців ДСНС, – зазначив він.

За його словами, фактів виявлення заборонених речей на фільтраційних пунктах та провокацій не зафіксовано.

– В цілому ситуація була спокійною та контрольованою. Особовий склад виконав всі поставлені завдання. Був незначний інцидент, коли трьох осіб затримали. Поліція зреагувала відповідним чином, – запевнив Яровий.

Заступник голови Національної поліції Андрій Крищенко повідомив, що з затриманими була проведена профілактична бесіда.

– У нас були обґрунтовані підозри, що ці особи могли вчинити провокації, – додав він.

Водночас Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ заявив, що, за їхніми даними, у хресній ході взяли участь 250 тисяч вірян.

За даними поліціями, посилені заходи безпеки будуть у столиці і 28 липня, коли з Хресною ходою за єдину помістну церкву пройдуть віряни УПЦ Київського патріархату.

Зазначається, що кількість залучених правоохоронців корегуватиметься відповідно до кількості учасників заходу.