Тоді йому було 24. Він загинув у так званому “зеленому коридорі” під час виходу з Іловайського котла в районі селища Червоносільське від смертельного поранення. 5 серпня  добровольцю Павлу Петренку віддадуть останню шану у місті Здолбунів. Там дозахоронять останки бійця, які доставили на Рівненщину.

Так, о 9 годині прощання із захисником розпочнеться у рідній домівці на вулиці Пирогова, 37. Звідти о 10 годині відбудеться хода до храму Іоана Богослова (м. Здолбунів, мікрорайон Цементників), де об 11 годині розпочнеться панахида за спочилим воїном. По її завершенню земляки попрощаються із загиблим Героєм і пройде дозахоронення капсули з прахом Павла. Долучаться до поминальних заходів і представники Національної гвардії України зі Львова.

Нагадаємо, Павло Петренко народився 3 грудня 1989 року в Здолбунові. Навчався у Здолбунівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3. Після її закінчення вступив до Полтавського інституту бізнесу Міжнародного науково-технічного університету та отримав диплом менеджера.

З жовтня 2010 рокудо жовтня 2013 року проходив військову службу за контрактом у місті Хмельницький. Згодом його зарахували добровольцем у батальйон “Донбас”. Був старшим стрільцем-кулеметником 2-го відділення 3-го взводу 3-ї роти 2-го батальйону.

Зранку 29 серпня 2014 року пожежна машина з військовими, де перебував у тому числі й боєць, рухалась в автоколоні батальйону “Донбас” із села Многопілля до села Червоносільське. На околиці села Червоносільске пожежна машина натрапила на позицію російського танку Т-72 зі складу 6-ї окремої танкової бригади збройних сил РФ та отримала пряме попадання. Внаслідок цього тіла загиблих військових були розкидані в радіусі 80 метрів. Тіло ж Павла розірвало навпіл. На місці працювали пошукові групи. У результаті одна частина ДНК-матеріалів потрапила до Дніпра, інша – в Запоріжжя. Відтоді військовий вважався зниклим безвісти.

Процес ідентифікації військового тривав досі. Так, станом на 2015 рік частину ДНК-матеріалів ідентифікували та 4 квітня того року в Здолбунові поховали рештки загиблого бійця. Нині ж юридично підтверджено, що ДНК-матеріали, які 4 роки тому віднайшли різні пошукові групи, належать одній людині. Тож, тепер відбудеться дозахоронення праху Павла Петренка.

До слова, Павло Петренко нагороджений медаллю «За військову службу Україні» та орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагадаємо, 3 серпня у селі Птича Дубенського району пeрепоховали загиблого під Іловайськом Миколу Гуменюка.