Посадовцю управління держагентства рибного господарства у Рівненській області повідомили про підозру, обрали запобіжний захід та відсторонели від посади посадовця.

Його звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням).

Чергове викриття корупційного злочину стало результатом спільної роботи працівників прокуратури Рівненської області та відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Рівненській області.

Встановлено, що неправомірну вигоду працівник державного органу контролю вимагав за невжиття заходів щодо притягнення особи до відповідальності за незаконний вилов риби у водоймах області.

Правоохоронці задокументовали та затримали посадовця безпосередньо під час одержання  другої частини неправомірної вигоди. Судом стосовно підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту і його відсторонено від посади.

У кримінальному провадженні продовжуються необхідні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне та всебічне з’ясування всіх обставин події. Досудове розслідування триває.