За сім місяців 2018 року надійшло до місцевих бюджетів Рівненської області 10,5 млн. грн. від плати за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Станом на 1 серпня у Рівненській області видано 3914 ліцензій на право роздрібної торгівлі, з них: алкогольними напоями – 2218 та тютюновими виробами – 1696.

У той же час за анульовано 412 ліцензії на право роздрібної торгівлі, з них: алкогольними напоями – 256 та тютюновими виробами – 156.

Протягом січня-липня працівниками управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів проведено 61 фактичну перевірку оптової та роздрібної торговельної мережі та виявлено 84 порушення, а саме:

17 випадків реалізації алкогольних напоїв без ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями;

7 випадків реалізації тютюнових виробів без ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами;

3 випадки реалізації алкогольних напоїв без марок акцизного податку та з підробленими марками акцизного податку;

1 випадок реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку;

3 випадки реалізації тютюнових виробів поштучно;

16 випадків порушення встановленого розміру мінімальної роздрібної ціни на алкогольні напої;

1 випадок реалізації тютюнових виробів за цінами вищими від встановленого виробником таких виробів максимальних роздрібних цін;

10 випадків реалізації алкогольних напоїв в підприємствах торгівлі, які не мають статусу підприємств громадського харчування,

26 випадків реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів, які не обліковані у встановленому порядку та недотримання касової дисципліни.

За виявлені порушення вимог чинного законодавства в сфері обігу підакцизних товарів до суб’єктів господарювання винесені фінансові санкції на загальну суму 808,94 тис. грн.

До місцевих бюджетів надійшло фінансових санкцій на загальну суму 548 тис. грн.

З незаконного обігу вилучено алкогольних напоїв та тютюнових виробів на загальну суму 11,4 тис. грн, повідомляють в ГУ ДФС у Рівненській області.