З ходою ангелів, вітаннями, виставками, вуличними локаціями, виступами зіркових гостей, місцевих творчих колективів та іноземних гостей – так 26 серпня у Рівному відзначали день народження. Адже традиційно, в останню неділю серпня Рівне відзначає День міста. Цьогоріч святкування мало низку особливостей. Зокрема, різноманітні заходи відбувалися у різних куточках міста, а також рівнян вітали запрошені колективи та зіркові гості. Всі найцікавіші моменти, як це було – у фоторепортажі порталу “КРАПКА”. 

Візначати День міста почали з молитви

Розпочалося святкування Дня міста в Рівному з молитви за Україну, Рівне та його мешканців.  Далі до пам’ятників міста поклали квіти та центром Рівного пройшлися “ангели”. Участь у заходах взяли й гості з Грузії і Польщі.

фото: зі сторінки Фейсбук “Сім днів”

А, з самого ранку в центрі Рівного велолюдно. Адже тут розміщувалися алея майстрів, виставки, які впродовж дня можуть побачити рівняни та готувалися до різноманітних акцій.

Урочиста академія

Із спільної молитви 26 серпня у Рівному розпочалась урочиста Академія із нагоди Дня міста. Проходив захід у Міському будинку культури.

У Рівному кували знаки зодіаку 

Міжнaродний фeстиваль ковaлів “Мeталеве сeрце Укрaїни” проходив в Рівному впродовж двох днів. Традиційно в пaрку Молоді ковaлі з різних куточків Укрaїни та гості з-за кордону виготовляли темaтичні вироби.

Цьогоріч конкурснa прогрaма заходу має назву “Чумaцький шляx”.

Зaвдяки колeктивній прaці ковaлів, буде встaновлено унікaльну композицію із вcіх знaків зодіaку.

Вулиця Соборна стала пішохідною

Тим часом на вулиці Соборній розмістилися різноманітні локації, фотозони та розваги. А вже ввечері рівнян і гостей міста розважали вуличні музиканти, міми та танцюристи. Відбувалося це просто на дорозі вздовж вулиці Соборної.

На майдані Незалежності – алея майстрів і концерти

Тим часом осередком святкування Дня міста в Рівному залишається майдан Незалежності.

Тут впродовж дня діяли різноманітні виставки, акції, проходили виступи місцевих творчих колективів.

Також зі святом мешканців і гостей міста вітав військовий оркестр.

Рівняни співали разом із гуртом “Скрябін”

А завершилося святкування концертом від гурту “Скрябін”, вітаннями іноземних гостей і святковим феєрферком.