У Рівному продовжують вживати заходи для ліквідації заборгованості по виплаті заробітної плати.

Так, за інформацією Головного управління статистики у Рівненській області загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 40716,4 тис. грн, у т. ч.: працівникам економічно активних підприємств – 40540,1 тис. грн та суб’єктів господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом – 176,3 тис. грн.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати у порівнянні з 01.07.2018 зменшилась на економічно активних підприємствах-боржниках міста на 2247,1 тис. грн.

Керівники підприємств-боржників розробили графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати, які знаходяться на постійному контролі міської комісії з питань праці та заробітної плати.

У 2018 році наслідок вжитих заходів керівники 6 підприємств-боржників погасили заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму 895,7 тис. грн.

З метою попередження порушень роботодавцями законодавства про працю в засобах масової інформації проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо недопущення використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин, своєчасної виплати заробітної плати, дотримання розміру мінімальної заробітної плати та відповідальність за порушення вимог чинного трудового законодавства. У 2018 році розміщено 129 таких інформацій.