Розвиваючі тренінгові заходи «ДВIЖ» можуть почати реалізовувати в Рівному. Це стане можливим якщо мешканці підтримають ідею під час голосування за конкурс проектів, які реалізовуватимуться у рамках “Громадського бюджету”.

Автор ініціативи Володимир Новацький зазначає, що проект спрямований на те, аби інтегрування дітей із інвалідністю у сучасне соціальне та освітнє середовище було максимально комфортним і безперешкодним.

– Він полягає у проведенні розвиваючих тренінгових заходів «ДВІЖ», які мають практичну цінність як для дітей з інвалідністю, так і для їх батьків, які щодня змушені стикатися з цілою низкою труднощів і боротися за нормальне життя своїх дітей. Так, на протязі року планується провести 120 занять для дітей та молоді з інвалідністю (36 осіб) та батьків дітей з інвалідністю (12 осіб) тривалістю по 1,5 – 2 години кожне по програмі «ДВІЖ». Після проходження курсу, очікується покращення самооцінки в її учасників, формування нових умінь та навиків, необхідних для більш ефективного життєвого досвіду та самореалізації. Отримані вміння щодо пізнання себе допоможуть у майбутньому виборі професії. Батьки, завдяки отриманим знанням та проведеним тестуванням зможуть більше розуміти потреби дітей та надавати їм практичну допомогу у формуванні особистості. Загалом ці навчання розширять коло спілкування, дозволять пізнати себе та навчать розуміти оточуючих, що в подальшому дасть можливість вибудовувати більш гармонійну комунікацію і відносини для адаптації у суспільстві, – зазначає автор.

На реалізацію ідеї потрібно майже 215 тисяч гривень. Загальна кількість учасників проекту – 48 осіб.

Цільова аудиторія заходів, які пропонується реалізовувати :
4 групи по 12 осіб, що будуть формуватись за віковою категорією та соціальною ознакою:
– діти з інвалідністю, віком від 12 до 15 років;
– діти з інвалідністю, віком від 16 до 18 років;
– молодь з інвалідністю, віком від 18 років і старші;
– батьки дітей з інвалідністю.

Підтримати проект можна, проголосувавши до 1 жовтня за посиланням.