Традиційне осіннє паломництво до святинь Ізраїлю та Палестини цьогоріч було особливо величним. Так, майже сто паломників із Рівненщини відвідали Святу Землю.

Супроводжували дві паломницькі групи священнослужителі Рівненської, Львівської та Черкаської єпархій: протоієрей Леонід Поліщук, протоієрей Василій Ліщук, протоієрей Миколай Ревуцький, протоієрей Василій Рудніцький, протоієрей Димитрій Горовенко та протоієрей Миколай Капітула.

Впродовж тижня українські паломники мали можливість помолитися біля великих святинь християнського світу. Прочани відвідали: храм святого великомученика Георгія Побідоносця в містечку Лод, храм Різдва Христового, та інші святині Віфлеєму, храм Гробу Господнього, місце Успіння і погребіння Пресвятої Богородиці, Оливну гору та Гефсиманський сад, місце побиття камінням святого апостола, першомученика і архідиякона Стефана, гробницю святого праведного Лазаря Чотириденного, монастирі Іудейської пустелі, гору Фавор та Сорокаденну гору спокус, древнє місто Єрихон, місто Назарет і Кану Галілейську і багато інших святинь.

Під час Божественних літургій та молебнів, які звершували паломники на кожному святому місці, підносилася щира молитва за Рідну Україну, владу, військо і весь побожний народ український. Особливі прохання виголошувалися також за мужніх захисників нашої держави, за визволення від нашестя чужинців та за утворення в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви.

Дні паломництва, що проходили у посиленій молитві промайнули непомітно і прочани з великим духовним піднесенням повернулися до своїх домівок, дякуючи Господу Богу за Його благодіяння і Небесну милість, сподіваючись отримати вже в недалекому майбутньому єдину, неподільну, могутню Україну а в ній Єдину Помісну Православну Церкву рівну в правах з іншими Помісними церквами світу, аби українці мали можливість без перешкод разом зі всіма православними народами славити в Тройці Єдиного Бога.